Tag: reader problems

Toen ik bij vraag zes kwam, besefte ik me dat ik deze tag al eens had ingevuld. Oeps! Echter vond ik de vragen toch heel leuk om te beantwoorden, aangezien mijn antwoorden best wel anders zijn tegenover toen. 

1: Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen? 

Ik denk dat het op basis van gevoel zal zijn. Een beetje aftasten waar ik op welk moment zin in heb, waardoor ik vanzelf wel op een keuze uit zal komen. Gelukkig zijn er nog veel meer manieren om een nieuwe read te kiezen! 

 

2: Je bent halverwege door een boek en je vind het echt niks. Stop je of ga je door?

Meestal probeer ik minimaal 100 pagina’s te lezen in een boek. Mocht ik het écht niks vinden, dan stop ik met lezen. Ik wil lezen voor mijn plezier en niet omdat het zou ‘moeten’!

 

3: Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?

Niet per se. Ik ga geen enorme druk achter het lezen leggen. In deze blog leg ik je onder andere uit waarom ik vind dat je reading challenge geen stress zou moeten opleveren. 

 

4: De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?

Om eerlijk te zijn vind ik dat juist niet erg. Er zal vast een reden zijn dat de covers op deze manier gemaakt zijn. Daarnaast is de cover niet het áller belangrijkste van een boek. Je koopt het toch meestal (met de nadruk op meestal) voor het verhaal!

 

5: Iedereen is compleet dol op een boek en jij vind het echt niks. Wat doe je?

Mijn mening deel ik meestal via mijn blog, waarin ik deze zo goed mogelijk probeer te onderbouwen. Smaken verschillen en ik zeg altijd maar: daar ben ik blij om.

 

6: Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om? 

Ik denk dat de kans niet zo heel groot is dat ik moet huilen bij een boek, maar mocht het dan zover komen, dan leg ik het boek gewoon even weg en ga ik iets doen waar ik weer blij van wordt!

 

7: Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?

Ik zou het boek herlezen. Geen enkel twijfel over mogelijk; zeker als het een boek is dat ik enorm goed vind. Waarom zou je dan nee zeggen tegen nog een keer plezier beleven aan een boek? Misschien ook leuk: in deze blog leg ik je uit waarom ik herlezen juist leuk vind!

 

8: Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen uitlenen?

Ik leg uit dat ik veel waarde hecht aan mijn boeken. Ik betaal er zelf flink voor, en aangezien ik niet echt de rijkste ben van allemaal, ben ik er graag zuinig op. Ik zou best willen helpen met het zoeken naar een andere oplossing, maar geef gewoon eerlijk toe dat ik het liever niet heb.

 

9: Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?

Meestal kies ik er dan voor om een boek te herlezen die ik toen heel erg leuk heb gevonden. Zoals ik hierboven ook al aangaf heb ik een blog geschreven waarin ik je de voordelen van boeken herlezen uitleg. Het helpt mij ook heel vaak om uit mijn leesdip te komen! Maar ook werkt het soms om het even met rust te laten.

In deze blog heb ik uitgelegd hoe je met je leesdip om kunt gaan! Met wel 12 manieren heb jij nooit meer last van die vervelende reading slump. 

 

10: Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?

Zoveel als waar ik geld voor heb. Ik probeer keuzes te maken en af te wegen welke ik het aller liefst zou willen lezen. Ook bedenk ik me of ik ze echt per se nu wil hebben, aangezien ik meestal nog wel genoeg andere boeken te lezen heb!

 

11: Hoelang blijven boeken die je net gekocht heb in je boekenkast staan?

Dat verschilt. De ene keer lees ik ‘m direct, de andere keer blijft ‘ie nog even staan omdat ik iets anders aan het lezen ben. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik er niet van geniet! De boeken die ik koop krijgen altijd de nodige liefde!

 

Neem deze tag gerust over, mocht je dit leuk vinden!

 

Hoe ga jij om met mensen die je boeken willen lenen? 

Divider afluiter

P.S.: hier de link naar de blog waarin ik deze tag voor het eerst invulde!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s