4 nieuwe Harry Potter boeken in oktober!

Wist jij het al? In oktober 2017 komen er namelijk maar liefst 4 nieuwe Harry Potter boeken uit! 

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Op 3 oktober komt als eerste de nieuwe geïllustreerde versie van Harry Potter deel drie uit! We hebben al langer mogen genieten van deel 1 en 2. En we hebben dus al gezien: ze zijn echt prachtig!

De illustraties in de boeken zijn van Jim Kay. Op YouTube zijn filmpjes te vinden; een soort behind the scènes waarin hij de tekeningen voor deze boeken maakt.

 

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Nog een geïllustreerde versie: dit keer van Fantastic Beasts and Where to Find Them!

7 oktober zal dit boek uitkomen in een geïllustreerde versie, met daarnaast nog een special edition. Zelf ben ik echt enorm benieuwd naar dit boek. Ik vond het kleine boekje al enorm leuk, maar ik denk dat de geïllustreerde versie nog veel meer moois gaat bieden. Je krijgt denk ik toch een beter beeld van alle dieren op deze manier! We hebben natuurlijk al veel dieren kunnen zien in de films, maar soms weet je gewoon even niet meer wat wat is. Daar biedt dit boek denk ik een hele mooie oplossing!

 

 

Twee nieuwe Harry Potter boeken

Op 20 oktober komen er maar liefst twee nieuwe (en dan ook écht NIEUWE) Harry Potter boeken uit. Nee, niet het vervolg op het verhaal, maar wel een verdieping. 

In dit radio fragment vertel ik via 3FM wat je ongeveer kunt gaan verwachten van deze boekjes. Let op: dit is alweer een tijdje geleden!

Dit zijn de boekjes:

Klik op de naam van het boekje om naar de bol.com pagina te gaan!

De boekjes zijn uitgegeven ter ere van het 20 jarig bestaan van Harry Potter en de Steen der Wijzen. Het boekje ‘A History of Magic’ is eigenlijk gemaakt door de Britisch Library, aangezien zij een speciale tentoonstelling hebben gemaakt (een soort exhibition, vergelijkbaar zoals wat er een tijdje geleden in Utrecht was, alleen dan groter). Het boekje is gebaseerd op deze tentoonstelling.

De boeken zijn uitgegeven door Bloomsbury, zoals alle andere boeken. We kunnen dus zeker weer prachtige versies verwachten. Zoals je misschien wel herkent zit ook de sticker van het twintig jarig bestaan erop.

Check ook vooral de website van Bloomsbury even. Hierop staat namelijk alles wat je nog meer moet weten over deze twee boekjes!

 

Naar welk van deze boeken kijk jij het meest uit? Laat het me weten in de reacties! 

Liefs, Lisa

 

 

 

Advertenties

4 reacties op ‘4 nieuwe Harry Potter boeken in oktober!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s