The making of Harry Potter, London Studio tour

Dit is gewoon dé droom van iedere Harry Potter fan. Het was echt zo’n magische avond! Van de grote hal tot de trappen in Hogwarts, het kantoor van Dumbledore en de kamers van Gryffindor. Het liefst was ik er nooit meer weggegaan. 

Waar het begint met een kort filmpje, loop je niet veel later in de grote zaal van Zweinstein. Je wordt er verwelkomt alsof je thuis komt.

 

Over het algemeen

Om ongeveer 4 uur kwamen we aan bij de Harry Potter studio tour in Londen. We hadden eigenlijk pas rond 5 uur naar binnen mogen gaan, maar met veel geluk mochten we al mee met de groep van een uur eerder. IMG_20170726_112326_976

Vanaf het moment dat je daar aankomt kijk je je ogen al uit. Overal is wat te zien en je voelt de speciale sfeer die er hangt. Je weet dat dit een heel bijzondere plek is, zeker als groot Harry Potter fan.

Het is eigenlijk vanaf het begin af aan al duidelijk wat je kunt verwachten van de tour. Er wordt heel duidelijk aangegeven hoe lang het ongeveer zal gaan duren en daarbij waar er gelegenheden zijn om te eten of om naar het toilet te gaan. Dit vond ik zelf heel erg fijn!

 

De tour

IMG_20170725_163822

Wat de tour eigenlijk al meteen zo gaaf maakt, is dat wanneer je de zaal binnenkomt om de tour te beginnen, je een bioscoop idee krijgt. Maar ook hier begint de magie al vrij snel: Emma, Rupert en Daniel verschijnen op het scherm en leggen van alles uit. Wanneer ze door de deur weglopen en vragen of je met ze mee komt, gebeurt datgene wat je nooit had verwacht.

Niet veel later loop je door de deur de grote zaal binnen. Een ultiem moment dat ons Harry Potter hart als een razende begint te bonken? Dat vind je hier.

Studio of museum?

Gedurende de tour loop je langs allerlei sets, herkenbare scènes en voorwerpen. Wat de tour speciaal maakt is dat het allemaal gebruikt is, maar daarbij ook wordt tentoongesteld als een museum. Tv schermen waarop zo nu en dan uitleg wordt gegeven door Daniel Radcliffe of David Heyman. Ook staan er veel informatiebordjes die het goed afmaken.

Speciaal

Je loopt tijdens deze tour rond met het idee: hier zijn de films opgenomen. Hier hebben alle karakters rondgelopen en hier is alle magie tot beeld gebracht. Op veel verschillende plaatsen zie je groene schermen waarmee beelden worden afgewerkt op de computer. Kostuums en scènes zoals je die maar al te goed herkent uit de films zie je hier in ware grootte terug. Ook dit herinnert je er steeds weer aan wat voor bijzondere tour je aan het afleggen bent.

Het leuke hieraan is dat je dus ook het neppe eraan ziet. Het idee dat Hogwarts in een berggebied staat of dat het huis aan de Ligusterlaan helemaal is nagebouwd, wordt hier wel even op andere gedachten gebracht. Toch laat dit ook zien hoe knap werk er wordt verricht op de computers, waarin alles tot een mooi beeld wordt verwerkt, zoals we dit kennen.

 

Schitterend einde

We hebben allemaal al de grootste moeite gehad met het einde van Harry Potter. Waarom? HET EINDE. HET IS KLAAR. Niks meer nieuw boek, geen nieuwe films, niks.

Je weet dat er een einde komt aan de tour. En je geniet zo hard. Je wilt er eigenlijk niet aan denken; het kán gewoon niet afgelopen zijn. Het is zó mooi en zó goed!

Maar geloof me; het einde van deze tour is het waard. Je gaat keihard staan huilen, maar het is het echt waard. Want wat denk je te zien als je bijna aan het einde bent van deze tour, en je al zo bizar veel mooi hebt gezien? Je komt de hoek om (terwijl je vader al tegen je heeft gezegd dat je hart er hier echt uit zou smelten en je het echt zó geweldig zou vinden) en dan…

 

 

IMG_20170726_112326_978

Ik huil niet vaak bij dit soort dingen. Maar OMG! Hier heb ik echt een partij staan janken joh! En dan zo’n enorm lieve vrouw die me een zakdoekje geeft maakt het natuurlijk nog perfecter. De (veel te mooie) Harry Potter muziek en dan dit PRACHTIGE kasteel (waar je dus helemaal omheen loopt en wat echt gigantisch is)?! Je houdt het echt niet droog.

Op dit moment begrijp je wel weer even wat voor een mega Harry Potter fan je bent. Je vergeet dit nooit meer, geloof me maar. Het is echt héél bijzonder!

 

Ik neem je mee!

Ik denk dat ik daar wel bijna duizend foto’s heb gemaakt. En ik weet niet of ik dan overdrijf. Ik kon gewoon niet stoppen met het vastleggen van al die geweldige dingen! Ik zou zeggen: neem de tijd en scroll lekker door deze foto’s. Enjoyyyyy. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Kortom: ik heb het hier hartstikke naar mijn zin gehad en zou het liefst dagenlang daar rondlopen. Ik raad het echt 100% aan om hierheen te gaan als je Harry Potter fan bent. Je hart zal hier echt SMELTEN. Als je dit hebt gezien ben je nog honderd keer grotere fan dan dat je al dacht te zijn. Geloof me: ik spreek uit ervaring. 😉 

Liefs, Lisa

Advertenties

2 reacties op ‘The making of Harry Potter, London Studio tour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s