Top 3 boeken die vanuit meerdere personages geschreven zijn

Lees je weleens boeken die vanuit meerdere personages geschreven zijn? Ofwel; vanuit meerdere perspectieven? In dit lijstje vind je mijn top 3! 

Vorige keer kwam deze blog online waarin je kon lezen waarom boeken vanuit meerdere perspectieven juist leuk kunnen zijn. Het komt namelijk heel vaak voor dat mensen zich hieraan ergeren.

Natuurlijk ligt het er wel aan welk boek je leest. Het verschilt namelijk heel erg! Het ene boek is juist enorm goed, de ander valt eigenlijk niet echt in de smaak. Vergeet natuurlijk niet dat dit ook persoonlijke voorkeur is.

 

Mijn top 3

Ik heb geprobeerd de top 3 in volgorde proberen te zetten, maar kwam erachter dat dit echt bijna niet te doen is. Ik vind de een niet beter dan de ander, want dat betreft veel meer dan alleen de perspectieven.

Maar goed, wat betreft die boeken hebben we toch wel een pareltjes!

 

1: The Lunar Chronicles van Marissa Meyer 

DSC_1359

Het is een heel bekende serie en daarnaast heel populair. En dat is niet voor niets! Wat bijzonder is aan deze serie, is dat deze uit steeds meer personages bestaat. Per boek komen er nieuwe personages bij. Je gaat dus, hoe verder je in de serie komt, vanuit meer perspectieven lezen.

Uiteindelijk lees je vanuit bijna 8 personages, zonder dat het vervelend of storend wordt. Dat vind ik echt heel knap. Dat bewijst echt wat een goede schrijver Marissa Meyer is.

 

2: Harry Potter van J. K. Rowling

Je leest het goed: Harry Potter. Het is dan wel met een totaal ander idee dan The Lunar Chronicles. DSC_0637.jpg

Het is namelijk zo dat je zo af en toe vanuit het perspectief van Voldemort leest. Neem bijvoorbeeld het begin van deel 4 – Harry Potter en de Vuurbeker. Of het begin van deel 7 – Harry Potter en de Relieken van de Dood. Dit zijn scènes die je vanuit Voldemort leest, waardoor het verhaal weer duidelijker wordt. Het zou een groot gemis zijn als je dit niet gelezen zou hebben.

 

3: De Talon Saga van Julie Kagawa

Je leest deze boeken in principe vanuit 3 à 4 personages; Ember, Dante, Garret en Riley. Ook dit gebeurt zonder het overzicht te verliezen; het verhaal blijft gewoon doorlopen. Natuurlijk is het bij alle boeken wel eens zo dat je liever wil weten wat er bij de andere personage gebeurt, maar toch voegt het in deze serie veel toe.

Wat het bijzondere is aan deze serie is dat Ember, Dante en Riley draken zijn. Je kunt dus soms heel goed in de gevoelens van een draak kruipen, terwijl Garret weer het tegenovergestelde ervaart. Ook het verschil van rebel en Talon aanhanger is heel goed te zien, wat het ook weer bijzonder maakt. DSC_0732

Wat het voordeel is in deze serie – bijvoorbeeld tegenover de Lunar Chronicles – is dat de ‘titel’ van het hoofdstuk de naam van de personage bevat. Je weet dus van te voren al vanuit welk perspectief je gaat lezen. Dat is iets wat bij The Lunar Chronicles ontbreekt waardoor je er in het begin van een hoofdstuk niet altijd even gemakkelijk uit kunt halen vanuit welk perspectief je leest. Ik moet er wel bij zeggen dat dit over het algemeen maar weinig voor komt.

 

 

Lees jij wel eens boeken die vanuit meerdere personages geschreven zijn? Wat vind jij daarvan en wat vind jij echt goede boeken? 

Liefs, Lisa

 

Advertenties

Een reactie op “Top 3 boeken die vanuit meerdere personages geschreven zijn

  1. Leuke blogpost. Ik vind boeken die vanuit meerdere perspectieven geschreven zijn erg leuk. The Lunar Chronciles en Harry Potter zijn ook een fan mijn favorieten, de Talon serie kende ik nog niet!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s