Recensie: The Nightingale

Nou, daar zijn we dan hoor. Mijn eerste post hier op Proud Book Junk. Echt, hoe verzint Lisa waar ze over moet schrijven? Er zijn zo veel leuke dingen!

Na lang twijfelen had ik het opeens bedacht. Ik zou heel graag The Nightingale van Kristin Hannah met jullie willen delen.

Titel: The Nightingale (De Nachtegaal)

Auteur: Kristin Hannah

Vertaler: Corrie van den Berg en Danielle Stensen

Uitgeverij: Pan Books (Nederland: Boekerij)

Aantal bladzijden: 440 (Engelstalige paperback), 528 (Nederlandse paperback)

Genres: Oorlog, Historie, Romantiek

PBJ punten: 38/50 (weet je niet wat dit is? kijk dan even hier!)

 

The Nightingale (Nederlands: De Nachtegaal) is mij aangeraden door een vriendin van wie ik hem MOEST lezen. En wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. De eerste keer dat ik hem las lag ik heerlijk in de warme zon in Mexico te genieten van een dagje aan het zwembad. Dit boek was een emotionele rollercoaster. The Nightingale grijpt je bij je hart en vermorzeld het vervolgens. Prefect om heel hard mee te huilen aan de rand van het zwembad waardoor iedereen je toch wel een beetje vreemd vindt…

 

Samengevat

Het boek gaat over de Franse zusjes Vianne en Isabelle, wie altijd een goede band met elkaar hebben gehad. Wanneer de nazi’s Frankrijk overnemen vindt de één dat ze terug moeten vechten, terwijl de andere liever haar kop in het zand steekt.

Een belangrijk thema in het boek is liefde. Zowel de liefde voor een romantische partner als de liefde voor vrienden en familie worden in dit boek ongelooflijk mooi beschreven. Dit maakt dat de keuzes die de zussen moeten maken soms nog hartverscheurender zijn.

Het boek opent met de zin “If I have learned anything in this long life of mine, it is this: in love we find out who we want to be; in war we find out who we are.”

 

Oordeel

Iedere keer dat je denkt het boek door te hebben blijkt het niet zo te zijn. De ene twist na de andere komt langs en het verhaal laat je ook nadat je het hebt gelezen niet meer los. Bij mij blijven stukjes van het boek me keer op keer raken en het zet je ook aan het denken over wat jij zou doen. Daarnaast vond ik het echt een pluspunt dat het niet alleen over romantische liefde ging, maar ook over de liefde binnen families.

Als je echt een sterk verhaal wilt lezen over twee krachtige vrouwen in de oorlog met een heel mooi liefdesverhaal er in verwerkt is dit boek écht wat voor jou. Het neemt je mee en voor je het weet zit je het boek opnieuw te lezen.

 

Liefs, Sophie

Advertenties

2 reacties op ‘Recensie: The Nightingale

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s