Harry Potter theories are coming up

Harry Potter. Een serie, boek en film, die me altijd al gefascineerd heeft. Oneindig lang nadenken en puzzelen, heeft ertoe geleid dat het tijd is voor een nieuw hoofdstuk op Proud Book Junk. 

Ondanks dat ik vroeger niet durfde te kijken naar de films (daar lees je binnenkort meer over), is de afgelopen jaren de liefde er aardig in geslopen. Na het lezen van de boeken en vele blogs, filmpjes en verhalen te hebben gelezen, is het tijd voor mijn eigen theorieën. En dat is een hele uitdaging!

 

christian_peterson_harry_potter_posters.jpg
Bron: theGeekery

Dit kun je verwachten

In de komende tijd kun je op Proud Book Junk blogs verwachten over de Harry Potter boeken en films. Dat kan gaan over de covers van de boeken, hoe J. K. Rowling deze fantastische wereld heeft bedacht of hoe het verhaal in elkaar zit.

Ik heb veel verschillende ideeën over het hele verhaal. Bepaalde meningen over de achterliggende gedachten of hoe iets in elkaar zit en noem het maar op.

Ook Fantastic Beasts (en dan met name de film), Tales of the Beadle the Bard en Quidditch Through Ages (en welke boeken, films of dergelijken er nog bij zullen komen) zal ik meenemen in mijn blogs!

 

Waarom?

 • Het is me opgevallen dat er héél veel Engelse filmpjes en blogs zijn over Harry Potter. En dan met name de theorieën over de boeken en films. Het lijkt me een unieke kans om dit ook in het Nederlands meer onder de aandacht te brengen. Want het verbaasd mij nog iedere keer weer hoeveel verborgen theorieën en gedachten er bij dit verhaal zitten!
 • Daarnaast vind ik het altijd veel te leuk om over Harry Potter te praten (ik kan uren en uren door blijven gaan). Als dat geen perfecte reden is?!
 • Ook ben ik altijd aan het denken over waarom en hoe bepaalde dingen komen en gebeuren in de boeken/films. Ik vind het altijd al bizar hoe alles met elkaar te maken heeft en hoe het in elkaar verwikkeld zit.
 • Uiteraard ben ik ook gewoon een enorm grote fan! Potterheads all over the place!

 

Wat zou jij graag beter willen begrijpen over Harry Potter? Of wat fascineert jou aan deze serie? Laat het me vooral weten in de reacties, wie weet bespreek in dan dat onderwerp in mijn blogs! 

Liefs, Lisa

 

Advertenties

3 reacties op ‘Harry Potter theories are coming up

 1. Op een of andere manier was mijn reactie niet geplaatst. Nog een poging 🙂
  Oeh, leuk. Ik blijf Harry Potter ook nog steeds leuk vinden (moet eigenlijk de boeken eens herlezen, maar ja, er zijn ook zoveel toffe nieuwe boeken 😉 ) Ik vind het geweldig hoe sommige dingen die in het begin een klein grapje lijken, aan het eind van een boek of zelfs van de serie belangrijk blijken (Snitch! 😉 )
  Ik zou wel graag jouw mening willen lezen over iets in De Vuurbeker/The Goblet of Fire.
  SPOILERGEVAAR!!!
  ****
  ***
  **
  *
  Barty Crouch jr (vermomd als Mad-Eye Moody) heeft een heel schooljaar om Harry te ontvoeren, maar hij doet dat door heel ingewikkeld ervoor te zorgen dat Harry de Triwizard cup wint. En tijdens dat schooljaar geeft hij Harry steun zoals Moody zelf dat ook zou hebben gedaan. Ik denk dat het beter zou kloppen als Barty pas aan het eind van het toernooi in Moody zou zijn veranderd. Natuurlijk zitten er dan dingen in die niet kloppen, maar daar valt ook wel op te verzinnen, denk ik.
  Anyway… heb jij daar ook wel eens over nagedacht hebt en wat vind je ervan?
  En eigenlijk moet ik dus het boek herlezen, maar het is voor mij iets van de laatste tijd dat ik dat bedacht heb over boek 4 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s