Waarom ik de Harry Potter films niet durfde te kijken

En dus ook niet las. Voor veel boekenliefhebbers is de liefde begonnen bij Harry Potter. Ook de liefde voor de films zat er toen al vrij snel in. Alleen bij mij was dat net iets anders. 

Als kind was ik bang van onweer, geweren en alles wat ook maar een klein beetje op een enge film leek.

 

Veel te eng?

Er was een moment dat mijn ouders tegen me zeiden dat ik Harry Potter misschien wel een leuke film zou vinden. Zij waren al begonnen met kijken en zeiden: kijk eens een stukje mee!

En dus keek ik mee. Het enige wat ik me er nog van herinner is een reusachtige behaarde vent die de deur intrapt en met een geweer in zijn handen staat. Tegelijkertijd onweert het hard en zitten ze in een vuurtoren, waar de golven tegenaan botsen, verstopt voor de grote reus.

Ofwel: veel te eng!

Maar goed, ik had natuurlijk nooit gedacht dat er zo’n geweldig verhaal achter zou zitten. Want na die scène heb ik (wat ik me herinner) niet meer verder gekeken of gelezen, voor een heel lange tijd.

harry-potter-and-the-sorcerer-s-stone-the-sorcerers-stone-23841509-1280-544
Bron: Warner Bros

Op slag verliefd

Na een lange tijd heb ik er op een moment toch voor gekozen om die film maar eens te kijken. Ik kan me niet meer herinneren hoe oud ik toen was en waarom ik toen opeens wel wilde kijken, maar het is de beste beslissing van mijn leven geweest. 😉

Sinds dien ben ik helemaal verkocht! Ik heb bijna alle films achter elkaar gekeken (alleen the Deathly Hallows, part 2 was nog niet uit).

 

Wroeten en wroeten… 

Echter duurde het nog wel even voordat ik de boeken las. Na meerdere malen het eerste deel geprobeerd te hebben (en er niet doorheen te komen), heb ik het eigenlijk een beetje opgegeven.

Aangezien ik de films al zó vaak had gezien, en dan voornamelijk deel 1, kon ik bijna alles voorspellen wat er gezegd zou worden. Dat leest dan ook niet bepaald lekker.

HP_tf.jpg
Bron: Warner Bros

Lezen met die handel!

Veel mensen verbaasden zich erover dat ik Harry Potter nog niet gelezen had. Iedereen was totaal verliefd op de boeken (en films, maar die had ik dan wel gezien!) en er zijn al heel lang fandoms.

Ondanks dat ik begon met boek bloggen, had ik de boeken nog niet gelezen. Ik wilde ze wel heel graag lezen, maar ik kwam er gewoon niet doorheen.

Tot afgelopen zomer, 2017. Ik had deel 1 net uit (en heb er uiteindelijk echt van genoten), en ben meteen doorgegaan met de rest van de serie. Hoe verder ik in de serie kwam, hoe minder ik ‘uit mijn hoofd’ kon opnoemen en hoe leuker het werd.

Het aller leukste was voor mij dat ik de boeken net uit had op het moment dat ik naar de studio tour in Londen ging. Daar werd de liefde voor de boeken en films nog even wat groter.

Vlak daarna kon ik het gewoon echt niet hebben dat de serie uit was. En dat er gewoon géén nieuwe boeken meer zijn. Ofwel: ik begon gewoon opnieuw met lezen. Twee dagen na de studio tour had ik deel 1 alwéér uit! En wat heb ik er weer van genoten…

 

Kortom: nooit meer zonder voor mij! Ik ben héél blij dat ik de boeken (eindelijk) heb gelezen en ik weet zeker dat ik ze nog wel honderd keer zal lezen. 

Wanneer las jij voor het eerste Harry Potter boeken? Of wanneer keek je voor het eerst de films? Laat het me weten in de reacties! 

Liefs, Lisa

 

Advertenties

4 reacties op ‘Waarom ik de Harry Potter films niet durfde te kijken

  1. Ik was 9 toen ik een Harry Potter boek voor kerst kreeg van mijn moeder. Ik ben er dus echt mee opgegroeid, want op dat moment moest de eerste film nog uitkomen. De eerste vier boeken heb ik echt zoooo vaak gelezen; als ik klaar was, begon ik gewoon meteen opnieuw.

    Liked by 2 people

  2. Ik ben begonnen vlak voordat het derde boek uit kwam. En ik heb dus het lange wachten op het volgende boek en proberen te voorspellen wat er zou gebeuren meegemaakt. Echt geweldig! Ik vond trouwens ook de eerste helft van het eerste boek niet zo makkelijk om door te komen, maar toen ik eenmaal over de helft was… Ik weet nog goed dat ik ’s avonds om half 11 dacht, nog een half uurtje lezen. Twee uur later had ik het boek uit. Gelukkig was het weekend, haha. En net als jij, daarna nooit meer zonder 🙂
    De films zijn voor mij de plaatjes bij de boeken. Je haalt zoveel meer uit de boeken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s